Bvc-besök och första smakis!

Idag var det dags för Bvc-besök igen. Och vi pratade lite om mat och sådär. Och om Novalies krånglande mage. Idag slutade jag med laktulosen efter att ha trappat ner. Tänkte jag skulle ge hennes mage en chans till att sköta sig själv. Gör den inte det så ska jag i första hand testa katrinplommonpure. Annars får vi väl börja om med medicinen igen. Kan ju hända att hon behöver äta den under en längre period och inte bara denna 1,5 månad som hon gjort nu!

Mat tyckte hon i alla fall att vi skulle börja testa med nu. Hon har ju fått smaka lite gröt och sådär men ingen mat. Gröten har gått ganska bra men höjdpunkten kom nog idag då hon fick smaka lite potatis- och majspuré! Det var smaskens och den lilla smakportionen gick snabbt ner utan en grimas och med en bebis som gapade som en fågelunge, haha! Så imorn blir det en likadan portion tror jag bestämt!

Vägning och mätning stod ju såklart på schemat det med. Hon hade dippat lite på både vikt och längd. Men sköterskan var inte orolig över det! Hon sa att det kunde bero på hennes krånglande mage och att det säkert hade gått till sig till nästa gång. Men brås hon på Tindra så kommer det inte alls ha gjort det utan vi kommer få gå och väga/mäta varannan vecka igen.. Fick hålla på med smör och olja i Tindras mat bara för att få upp henne i vikt! Så vi får väl se helt enkelt.. Men hon vägde i alla fall 6390 gram och var 62 cm. Så nu ligger hon prick på medelkurvan i vikten (hon låg lite över tidigare) och snäppet under medel på längdkurvan. 40 cm mätte hon runt huvudet.

Nästa gång vi ska dit är den 18 november och då är det dags för vaccination nummer 2.

IMG_6974.JPG

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.