Sömn och magknip

Igårkväll hade Novalie ett riktigt skrikmaraton. Hon verkade ha ont i magen och ville inte alls vara med. Så fort hon somnade så vaknade hon och gallskrek igen stackarn. Ska testa att köpa messmör sen för jag tror det kan bero på att hon inte fått baja på två dagar nu. Men jag förberedde mig på en vaken natt i alla fall. Hon fick en skvätt mat vid 22.30 och somnade igen så vi gick och lade oss vid 23-tiden. När Novalie vaknade så såg jag att det var ljust ute.. Kollade på klockan och den var 5.40! Blev lätt chockad kan jag säga med tanke på kvällen innan! Då fick hon mat igen och jag lade henne i sin säng och vi somnade efter en stund. Sen fick vi sovmorgon. Jesper och Tindra kom in och väckte mig halv tio och strax efter började Novalie knorra i sin säng med. Hur skönt som helst! Magen verkar vara lite bättre idag men det är ju oftast på kvällen som magen brukar bråka så vi får väl se ikväll. Men jag är ändå imponerad över hur bra hon sover på nätterna redan. Visst har hon sina nätter där hon sover dåligt och är mycket vaken men nätterna där hon sover bra är fortfarande övervägande!

20140628-110932-40172721.jpg

3 thoughts on “Sömn och magknip

  1. Utan att låta som värsta besserwissen nu, så vill jag starkt avråda från messmör till en nyfödd. Helammade ungar blir i princip aldrig förstoppade och att det är skrik på kvällarna kan bero på mycket annat. Slutar hon skrika om du ammar igen direkt? Bröstmjölk smälter fort och mina har ätit i timtal i sträck hela kvällarna första månaderna i princip. Äter de ersättning blir det lite som ett matkoma och därför upplevs barn som äter det ofta lite mer nöjda.
    Om hon inte har bajsat på två dagar, har hon kissat ordentligt? Tänker att det kanske snarare är risk att hon kanske inte ätit riktigt nog om hon sover så långa pass på natten också.
    Ett bra tips är att gå med i amninghjälpens slutna grupp på facebook, där finns det jättemycket bra råd att få!

    • Jag ammar inte längre då min mjölk försvann. Så hon äter ersättning sen några dagar tillbaka.. Var samma med dom två stora tjejerna så jag orkade inte ens försöka denna gången.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.