Fullspäckad dag!

Började med att lämna barnen på dagis redan 7.30. Sen åkte vi till första stoppet – vårdcentralen. Där Jesper fick träffa doktor Larsson och även ta lite prover. Sen var det min tur – mvc. Hb på 107 (hej niferex!) vikt på alldeles för mycket och glukos på 5,7. Blodtrycket var rätt ”normalt” ändå. Brukar ju ha väldigt lågt annars men 100/70 var det i alla fall. Sen mätte hon magen och fick en smärre chock! Ja, jag är rätt stor och bär magen högthögt. Hon kommenterade det med att det var snudd på tvillingmage, haha! Hon skulle försöka få in mig på en kontroll för att kolla om jag har mycket fostervatten eller nått. Men jag är inte orolig. Har varit precis samma med både Molly och Tindra! Och dom var allt annat än stora när dom kom ut så storleken på bebis är jag inte orolig över faktiskt. Lyssnade även på hjärtljuden. Hon letade en stund och såg alldeles vit ut i ansiktet, men inte där heller blev jag orolig. Visste att hon letade alldeles för långt ner för jag kände ju vart bebisen låg – alldeles under revbenen – så hon tog apparaten lite högre upp och där var dom ju! 146 slag i minuten. Ja, jag börjar bli ännu mer säker på en liten tös till faktiskt. Och det känns rätt bra. För på namnfronten tror jag att vi redan har ett fullständigt namn till en tjej med mellannamn och allt! Hur som helst så såg allt bra ut och så fick jag alla nödvändiga papper.

Efter barnmorskan fick det bli lite mat, Apoteket för att köpa niferex och så in på lekia en sväng. Kikade lite på barnvagnar och vi är lite småsugna på emmaljunga super nitro. Men dom är ju snordyra! Fy! Kollade även på bilstolar och det lutar åt att det blir en axkid. Dom är rätt små och smidiga och till bra pris! Efter det var det dags för Jesper att åka till jobbet, så jag släppte av han vid lastbilen och åkte hem för att hämta alla mina papper och sen vidare till försäkringskassan där jag fick hjälp med att fylla i och kolla det sista inför min graviditetspenningansökan. Sen vidare till Frösundas kontor och fick ifyllt utlåtandet om att dom inte kan omplacera mig. Så då var allt klart där!

Hem och hämta barnen, ut till torp och handla och posta ansökan och nu har vi äntligen landat hemma! Väl hemma ringde jag och bokade om en tandläkartid till Molly också. Och snart är det dags att börja med middagen. Inte en lugn stund idag verkar det som. Nåja, får vila ikväll helt enkelt..

One thought on “Fullspäckad dag!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.