Hundutställning!

Det var ju som en hundutställning idag. Det var jättekul och det kändes som att det gick bättre för mig och Troja idag än det gjort tidigare, även om vi inte vann något! Men vi gick bättre tillsammans och för en gångs skull så satte hon sig inte ner när domaren (eller jag) rörde henne vid rumpan och svansen. Så det kändes helt ok! Har dock, för andra gången nu, fått höra att Troja har rullande gång bak. Och ja, det stämmer faktiskt. Ser lite ut som att hon går på lina med bakbenen så det svajar lite. Någon som vet om detta går att träna bort? Eller vad man kan göra? Hon har ju fått A på sina höfter så det är inte dom det är fel på! Tänkte hur som helst skriva hennes kritik här. Blev faktiskt glad över den!

”Tik 2 år. Bra typ och storlek. Bra huvud och öron. Bra ögon, korrekt nos. Bra bröst, ok rygg, ok svans, välvinklad raka fina framben och tassar. Rör sig med mycket rullande gång bak. Ok temprament”

Och så blev det några bilder också.

Molly som hade hundutställningspremiär idag! Hon var alldeles till sig av alla vovvar, haha! Men hon tröttnade ganska snabbt. Anledningen till att hon ens var med var att Tindra var hemma med feber och halsont och då blir Molly så jäkla rastlös. Men hon var ganska snäll hela dagen och satt för det mesta i vagnen.

Men sen behöver jag ingen som säger till mig hur min hund är, jag vet att hon är världens bästa ändå! Men det är ändå roligt att visa upp henne ibland!

Gick desto bättre för Lena (Trojas ägare) som ställde ut ”Paxa” (som är Lenas hannes dotter) och ”Bitzie” som är hennes egenuppfödda. Hon vann med bägge två! Vet dock inte om hon orkade stanna hela tiden till finalen, hon verkade inte så pigg på det, men återkommer om detta! Lite bilder på Lena och Paxa kan jag visa i alla fall!

Men det var nog allt jag hade för denna gången! Nu blir det nog inga fler utställningar för oss iår eftersom Troja ska paras igen vid nästa löp. Planen är att hon ska börja löpa i början på maj nån gång. Och Lena ska ha Troja hos sig från parningen och framåt för att se om Troja får behålla några puppysar denna gången. För det kan hända att hon blev för stressad av att åka fram och tillbaka, plus allt stoj som våra ungar har för sig. Men vi får se helt enkelt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.