Telefonsamtal med farbror doktorn

Idag var dagen då min läkare skulle ringa mig. Det gjorde han också. Vi pratade en stund och jag berättade hur jag mår nu, att jag har ont i princip varje dag och att jag mår skit vid ägglossning och mens. Han sa att det verkar som att jag har adenomyos. Han misstänkte det redan i höstas eftersom inte operationen visade på någon endometrios. Så nu ska jag snart påbörja en ny behandling. Ska börja vid nästa mens. En spruta ska jag ta var fjärde vecka och sen ska jag även ha ett plåster med östrogen (plåster man får vid övergångsåldern) för att man tydligen kan må dåligt av sprutorna, få humörsvängningar och samma symtomer som vid övergångsåldern. Jaha, det är väl bara börja med det då!

Snordyrt var det i alla fall men det är väl bara bita i det sura äpplet om man vill bli frisk! Och vad jag förstod det på honom så är detta egentligen det sista vi kan prova. Nästa steg är att ta bort livmodern. Och det vet jag inte om jag är redo för ännu! Jag är ju trots allt bara 25 år! Så jag hoppas innerligt att detta ska funka! Och funkar det – ja då är det ju samtidigt beviset på vad som är fel med mig också. Så nu ska jag sova och försöka smälta detta. Önska mig lycka till! Kan jag behöva..

2 thoughts on “Telefonsamtal med farbror doktorn

 1. Usch va jobbigt. Skickar en massa kramar till dig!!! Hoppas att det är det, så att det hjälper för dig. Då har du iaf en diagnos! Men jag förstår att du inte vill ta bort livmodern. Det är ju jobbigt att tänka på det. Håller tummarna att sprutorna fungerar. Om dem gör det, kommer du att fortsätta med dem hela livet då?

  (Jag undrar om ja själv inte fått tillbaka cystorna som jag hade efter Theo, för ja har sån förbannd värk i äggledaren typ. asså det känns inte som ägglossning lr mensvärk. Har inte fått tillbaka mensen heller. Men det värker till å från överjävligt. Usch.)

 2. Ja fy, det lät inte alls specielt trevligt!
  Satt och funderade och kom på att du är ju ett år yngre än mig och fyller år senare på året va? Såg du skrev 25 år. Jag är ju 27 och vi har ju gott i samma klass. Tog en stund innan poletten åkte ner. -Haha

  Ja förstår att det känns hemskt att bli av med livmodern redan nu. Själv skulle jag tycka det var jätte jobbigt! Specielt om man vill ha fler barn i framtiden.

  Jag håller verkligen alla tummar och tår för dig!

  Många styrke kramar!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.