Okej – the Mollystory!

Har glömt att skriva vad som hände med Molly som skrämde oss så. Tack för påminnelsen Lisa!

Natten till torsdag (var det va?) så vaknade Molly efter att Jesper kom hem från jobbet. Hon hade bajsat och han tog upp henne för blöjbyte (såklart!). Hon går själv till soffan med ”däckar” typ av och orkar inte ens kravla sig upp i soffan, som hon annars gör i vanliga fall. Men han tänkte väl inte mer på det utan fortsätter blöjbytet. Men antagligen hade hon bajsat i sömnen så det hade torkat lite. Han ropar på mig att komma och hjälpa honom på med duschen och allt sånt och jag kliver upp, ser honom bära Molly med en hand under nacken och den andra höll i hennes fötter. Hon ligger helt avdäckad i hans armar! Men hon vaknar när vi ställer henne i badkaret och sätter på duschen i rätt temperatur och sen bara hon somnar – ståendes i duschen och ramlar mot min axel!

När vi fått rent henne så bär jag in henne i sin säng och hon är inte kontaktbar. Jag klappar henne på kinden några gånger för att hon ska kvickna till men får bara fram några stönanden. Jag får inte liv i ungen! Var beredd att ringa 112! Men jag var ganska sansad och ber Jesper fixa vatten i hennes nappflaska. Hennes flaska rymmer 300ml förövrigt. Jag satte på henne en blöja och lyfter upp henne i famnen igen, fortfarande inte mycket till reaktion. Men på nått sätt lyckas jag få henne att dricka vatten, varpå hon slukar nästan hela flaskan! Tror hon lämnade max 50ml.. Efter en liten stund börjar hon kvickna till, men vi är fortfarande på helspänn. Men nu tittar hon i alla fall på mig! Jag frågar om hon vill sova med mamma och hon säger ett tydligt ”ja”. Bär in henne i våran säng och hon slocknar direkt! Jag kunde knappast somna direkt.. Men jag ligger och puttar på henne med jämna mellanrum, hon låg på rygg, och hon ger svar på ruckningarna ganska omgående, vilket känns lugnande.

Efter en stund börjar hon röra på sig i sömnen – vilket är ett tecken på att hon sover och ”lever” eller vad jag ska kalla det. Hade hon fortsatt ligga som en klubbad säl platt på rygg i 5 minuter till så hade jag ringt ambulans! Men hon sov i våran säng, med mig och Tindra, hela natten och vaknar pigg som en lärka dagen efter! Så vad var det? Uttorkning förmodligen. Efter en magsjuka med både kräks och diarré så är det inte så konstigt. Ändå tyckte jag att hon druckit lagom under dagen, men tydligen inte. Det är ju så himla svårt att veta när det inte är varje gång dom ber om nått att dricka när dom är så små. Men jag kan i alla fall säga att detta var nog den värsta upplevelse, som förälder, jag har haft i mitt liv! Vårat lilla monster!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *