Sojamarinerad kyckling

Det gjorde jag till middag idag, vilket blev väldigt uppskattat! Tänkte vara gullig och dela med mig av receptet. Eller ja, jag är ingen som ställer mig och måttar upp alla ingredienser utan jag kör mest på känn. Men här kommer det!

(För 2 vuxna och 2 barn)
4st kycklingfiléer
1 lime
ca. 1 msk socker
Cayennepeppar (hällde lite i handflatan och slängde i)
Oregano (hällde lite i handflatan och slängde i)
Kanel (hällde lite i handflatan och slängde i)
3 msk sojasås (använde en vanlig matsked, inget mått)
Lite olja
2 paprikor (gul och röd)

Gör såhär:

  1. Skär kycklingbrösten i strimlor/tärningar.
  2. Skölj limen. Riv limeskalet fint och pressa ut juicen. Jag rev ganska lite skal! Blanda samman limeskal, limejuice, socker, oregano, kajennpeppar, kanel, soja och olja.
  3. Vänd ner kycklingstrimlorna. Täck med plastfolie och låt dem stå i 30 minuter i kylskåpet. Jag blandade även om kycklingen ganska mycket för att få marinad på alla bitar.
  4. Kärna ur och strimla paprikorna. Hetta upp en stekpanna och stek kycklingen och paprikorna. I ursprungsreceptet stod det att man ska steka paprikan och kycklingen i omgångar, men jag stekte kycklingen jämnt och de sista fem minutrarna så åkte paprikan i.

Jag serverade detta med hemmagjord klyftpotatis. Alla har väl sina egna sätt att göra dessa på. Jag skär bara potatisen i klyftor och lägger ut på en plåt, ringlade LITE smör över och saltade. Blev hur som helst supergott verkligen! Kommer definitivt göra denna maten fler gånger!

Ursprungsreceptet hittar ni HÄR!

One thought on “Sojamarinerad kyckling

  1. Ja du gumman, blir bara så full i skratt när jag läser detta blogg inlägg. Du är så lik mej, läser ett recept som ser gott ut men sedan höftar jag med ingridienserna, men det funkar alltid. Samma sak när jag ser nått på tv, då testar jag kanske det med men bara på mitt eget sätt, men du ska veta att då blir maten bäst, kram till er alla och ge mina älskade barnbarn en extra //mamma

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *