Året som gick – 2011

Januari – då hade vi fortfarande en massa snö och Tindra älskade det! Molly var inte lika förtjust. Nybliven ettåring och halkade omkull när hon försökte gå var ingen hit. Vi hade haft Troja en månad och hon älskade snön! Finns nog inte så mycket mer att säga om just januari. Jag började träna lite smått plus alla långpromenader med Troja då.

Februari – då började snön smälta (har dock för mig att det drog in ett snöoväder efter denna bilden togs) och vi var ute och gick i skogen. Hände egentligen inte så mycket här heller. Ja, vi skaffade gymkort och träningen drog igång på allvar. Ett tag i alla fall..

Mars – våren drog igång på allvar och det var skönt att slippa overallerna. Snön smälte i rasande fart och det var verkligen härligt! Jag klippte av mig håret också, riktig riktigt kort! Det märks dock inte idag att det var så kort då. Ibland är det skönt när håret växer snabbt!

April – det började bli riktigt varmt och vitsipporna blommade! Tindra fick sin allra första cykel och vi gjorde ett besök på Liseberg. Dit var vi på invigningen i slutet av april. Tror att det som varmast uppmätte 25 grader i solen! Riktigt härligt!

Maj – Då kom sommarvärmen! Det var över 30 grader varmt på våran baksida så både vattenspridare och pool invigdes. Den 8 maj för att vara mer exakt! Sen gjorde jag och Troja debut på hundutställning i Lidköping. Det gick rätt så bra och jag och Troja hade fin kontakt. Dock var det en dommare som förmodligen inte kände till rasen Finsk Lapphund, men det är ju en annan femma! Var på kvinnokliniken p.g.a. mina problem med menvärk o.s.v. och där hittades 4cm stora cystor på äggstockarna och även vätska runt dom.

Juni – vi var på besök i slottsskogen i Göteborg (underbart ställe för övrigt!) och min mamma var och hälsade på. Molly fick åka karusell för första gången och den bilden talar väl för sig själv? Tindra fyllde hela 3 år och var sjuk dagen till ära. Sen åkte jag, Malin och ungarna ut till Mollön för lite bad och sånt en kväll i slutet av juni. Älska sommaren!

Juli – en månad med många händelser! Vi var på skara sommarland en hel dag vilket var väldigt uppskattat av ungarna såklart! Vi tog härliga promenader. Jag och ungarna tog bilen till Uppsala för att hälsa på några vänner. Lyckades fånga min allra första blixt på bild och så var vi till borås djurpark. Det sistnämnda som visade sig att bli min största skräckupplevelse som mamma! Tindra gick ifrån oss när vi var i lekparken och försvann. En snäll mamma hittade henne en bra bit ifrån där vi var och gav henne till en parkarbetare som jag mötte när vi letade. Usch vilken mardröm det var!

Augusti –  jag och Malin gick ut i skogen för lite fotografering. Blev endel bra bilder faktiskt! Var även och promenerade med ungarna i skogen mycket då dom älskar att vara där! I slutet av augusti åkte vi upp till Piteå för att fira min älskade farfar som fyllde 100 år! Och den 29 augusti började jag skolan, som jag senare kom att älska!

September – Det regnade endel, vilket var som gjort för inneaktiviteter! Molly gillade i alla fall fingerfärger.. Jag fyllde 25 år och trivs jättebra i skolan. Det var helt underbart att äntligen ha nått annat att göra än att bara vara mamma! Göra nått för min egen skull! Gjorde även en titthålsoperation – det värsta jag gjort i mitt liv – för att utvärdera om jag hade endometrios. Det visade dock ingenting och cystorna hade tydligen försvunnit. Jahapp! Tillbaka till ruta ett med andra ord.

Oktober – hade lite fotouppgifter i skolan. Den översta bilden är en sådan! Skulle göra ett bokomslag i indesign och det lyckades! Jag blev nöjd i alla fall! När vi höll på att sätta upp utställningen av våra böcker så fick jag ett samtal ifrån dagis, Tindra var med mig i skolan p.g.a. feber, att Molly hade ramlat och slagit upp ett stort jack i hakan som eventuellt var tvunget att sys. Men det tejpades bara (tyvärr vill jag säga, då hon verkligen inte kunde låta plåstrena vara) och vi kunde åka hem igen. Vi införde en tradition att gå ut på en promenad tillsammans hela familjen varje helg. Denna tradition har dock brutits nu, fråga mig inte varför..

November – bestod mest av pluggande, mys med ungarna och mera plugg. Första advent – sista helgen i november så julpyntades det. Invändigt som utvändigt!

December – borde väl ligga ganska färskt i minnet med tanke på att december inte ens är slut ännu? Men drar det lite snabbt. Fotouppgift i skolan som bestod av att hitta en text som man kan sätta till en bild, bilden tagen med analog systemkamera, utställning i korridoren utanför gympasalen på skolan. Översvämning, julbord, julgran och julafton och nu är det dags för ännu en afton, nämligen nyårsafton! Så..

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.