5 december

Dags för dagens bild igen. Idag var jag hemma tidigt från skolan (som vanligt på måndagar) och ungarna hade ännu inte kommit hem från farmor. Jag och Krewer tog hundarna till fårhagen och jag roffade med mig kameran. Blev några bilder där och en av dom har jag valt som dagens bild. Det är denna:

En tunn stril med vatten. Blev rätt tjusigt faktiskt. Tur att Krewer upptäckte hur fint det såg ut, annars hade jag aldrig fått till denna bilden! Även om (i alla fall jag) tycker att det ser ut som att bilden är tagen med blixt, så är den inte det. Bara naturligt ljus. Har inte efterbehandlat denna bilden så mycket, ljusat upp den lite och lagt på en oskarp mask (undra varför det egentligen heter oskarp mask då den egentligen tillför skärpa till bilden?).

Tänkte även visa en annan cool grej vi hittade i hagen. Har aldrig sett detta förut! En pinne med frost på (inget vanligt frost).

Tyckte det såg jättefräckt ut. Såg ut som hår! Kände på det och det smälte, så nog fasen var det frost!

Här kommer en till bild på vattnet..

Tog även kort på våran fotoutställning idag. Men alla har inte hängt upp sina bilder så jag visar bara min egen. En bild på Tindra och dikten ”Junibarn” hänger bredvid.

Till dig som inte hört/läst/ser vad det står på bilden så kommer dikten nedan! Sen tackar jag för mig och återgår till pluggandet! One down and one to go!

Du föddes vid suset av björkar
i juni när sommaren log.
Därute spelade vinden
en visa för blommor och skog.
Doften av vita konvaljer
smög runt kring din vagga den natt
du junibarn föddes till världen
som fylldes av solsken och skratt.
Jag önskar din levnad fick vara
så ljus som en försommardag
en vandring på mjuka stigar –
du junibarn – önskar jag.

Av: Alva Möllerström

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.