Mysdag!

Idag har vi faktiskt haft en riktig mysdag! Först mös vi hemma, men inte mycket hände. Så vi åkte upp och lämnade Thea hos Malin, åkte förbi Jespers mammas jobb och fick mössor till ungarna som hon har stickat (superfina!!). Sen åkte vi och lämnade Jesper och Molly hemma, för Molly var så jäkla trött så hon behövde i säng. Jag och Tindra åkte vidare till torp för att handla mat och lördagsgodis. Köpte även mer plåster till Molly. Sen hem igen och myste en stund inne, jag lagade mat, det blev stekt lax, potatis och hollandaissås (JA till och med Jesper åt, hans idé egentligen!). Är nog faktiskt första gången jag gör lax själv, ja det är det!

Efter maten så klädde vi på oss och gick ut på promenad. Gick in i fårhagen uppe vid oss och sen gick vi neråt. Tittade lite på fåren och försökte hålla Molly på fötter. Gick över cykelvägen i sandersdalar och in i nästa hage, som inte innehåller några får, och släppte våran lilla skogsmulle så hon fick springa (ja Troja alltså). Och sprang, det gjorde hon kan jag lova! Vi gick runt i skogen där och jag fotade lite och vi bara myste av att vara ute i naturen. Ungarna, speciellt Tindra, älskar också att vara i skogen. Sen kom vi upp på ”stigen” som går mot egonspåret och då började vi gå hemmåt. Väl hemma hade vi varit borta i 1 timme och 10 minuter och bara traskat! Båda ungarna var jätteduktiga och gick själva hela vägen! Jag är mäkta imponerad faktiskt! Speciellt av Molly som orkade hela vägen! Ja, jag ska sluta tjata och visa lite bilder! Här ser ni ju också bilder på mössorna, superfina!


Min älskade familj! Vad skulle jag vara utan er egentligen? Tindra såg även en ”elefant” i skogen, vilket hon pekade på några bilder upp. Tur dom har fantasi. När jag kollade vad hon pekade på höll jag på att skita ner mig! Det var roten av ett vält träd men när jag bara kollade snabbt såg jag konturerna av en ÄLG! Fy sjutton.. Men det var varken en älg eller elefant utan bara en oskyldig trädrot.

Nått annat hände dock på promenaden. Nått mindre trevligt. Detta:

Lera över bägge mina fina nya skor, haha! Aja, det var bara duscha av och skrubba lite så gick det ju bort. Resten av skorna hamnade i tvättmaskinen. Ska faktiskt gå och ta ur dom när jag är klar här.

Sen måste jag nog säga att våran älskade Turbo (katten) snart har förbrukat alla sina nio liv. Idag blev han påkörd av en moppe. Vi kan nog bara spekulera egentligen.. Men han kom tillbaka efter lite lockande och mådde prima! Han haltar inte ens lite.. Så det var skönt det i alla fall! Jesper såg hela scenariot och har pratat med både killen, killens mamma och polisen. Men nu gick det ju bra. Tror och hoppas att killen lärde sig en läxa (har sett han förut köra som en idiot på cykelvägarna som ungarna springer på) med tanke på att han har EU-moppe. Alla vet ju att man inte får köra på cykelvägar med EU-moppe, eller? Ja, så förhoppningsvis gör han väl inte om det, han var rätt skärrad. Hur som helst verkar katten må bra och är nu inne med oss.

Nää, skorna var det! Ska ställa dom i skortorken! Det var allt från mig. För jag orkar inte skriva om att vi sett transformers 3 och käkat kladdkaka!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *