Nära-döden-upplevelse!

Morgonen startade bra. Ungarna var snälla och hjälpsamma och allt gick smidigt. Det var dimmigt när jag åkte. Bilresan gick bra ända fram tills jag såg skylten på ”klippan” där det stod välkommen till grebbestad. Då hoppar det plötsligt upp en stor älgtjur på vägen i min körbana. Jag slänger mig på bromsen, hinner se att jag inte får nått möte och väjer över i andra körbanan. Älgen blev rädd (otroligt nog) av mina låsta däck och vänder och hoppar tillbaka. Hade han istället fortsatt över vägen hade jag haft en fet älg i fronten. För jag hade aldrig hunnit få stopp på bilen även om jag väjde. Hann inte räkna taggarna (på hornen) men skulle väl tippa på 10-12 stycken. Var ingen liten krona den hade!

När jag kom fram till skolan, två minuter senare, så var jag rejält skakis. Kunde knappt trycka ner kopplingen och bromsen för att knäna skakade. Man fick sig en rejäl dos adrenalin efteråt kan jag lova! Men summan av det hela är att det gick bra med både mig och bilen (och älgen såklart) efter mitt första möte med en älg i en bil! Kunde ju vart värre..

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *