Helt lost!

Jag känner mig helt lost i mina studietankar! Jag vet att jag gärna vill plugga vidare efter detta året på folkhögskolan, men till VAD? Funderar ju på nått mer inom det grafiska, men har inte hittat någon som direkt tilltalar mig. Förutom en, men den erbjuds inte tills nästa höst. Visst, man kan ju alltid vänta, men jag vill inte vänta! Har väldigt svårt för det där med att vänta, haha!

Samtidigt känner jag att jag inte är det minsta konstnärlig. Inte alls för att vara exakt. Och jag känner lite att man kanske måste ha lite av den konstnärliga gnistan i sig för att verkligen klara av att bli exempelvis, grafisk formgivare eller webbdesigner.

Kanske blir något inom vården ändå. Men jag känner mig fortfarande väldigt osäker på just det där med barnmorske grejen. Just av den anledningen att det först är 3 år till sjuksköterska, sen måste man även ha en specialistutbildning inom det, gärna med inriktning barn, sen måste man jobba minst ett år som sjuksköterska (mest detta som grämer mig!) innan man ens kan söka till barnmorskeutbildningen. Även om barnmorska är lite av ett jobb jag drömt om ganska länge. Ååh! Jag kommer bli tokig!

Kanske skulle söka någon utbildning som man kan läsa som påbyggnad till undersköterska? Finns ju endel att välja på ändå. Då kanske man kan få nått jobb på förlossningen eller så. Då får man ju, på sätt och vis, ”pröva på” jobbet innan man skulle ge sig in i utbildningen på många år. Asch! Varför ska utbildningar vara så jäkla svårt? Varför kan man inte bara bestämma sig?

One thought on “Helt lost!

  1. Du får Jobba på BB/förlossningen fast du bara är undersöterska. Inriktning på barn ska du jobba på baravdelningen med förtidigt födda. Kollade upp detta när jag hadde praktik på förlossningen BB. Jag fick både asistera vid förlåsningar och vid tjesarsnitt=) Ring och kolla på BB avdelningen om dom behöver fålk=)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *