Bilder från Piteå!

Tänkte visa lite bilder nu då. De enda dagarna jag tog bilder var onsdag lördag och söndag. Så vi börjar väl med onsdagen då!

Gammelmormors jättestora fina blomma! Den är verkligen skitstor och lyser i rosa!


Detta vrålåket är det jag åkte runt i när vi var uppe. Ganska häftigt att den lever och är i så pass fint skick. En volvo 240 (244?) från 1975! Som ni ser är vissa bilder likadana, bara att den ena är i färg och den andra svartvitt. Det är bara för att jag ville visa bilderna i både och.

Jag tog föresten visst någon bild i fredags med! Rättare sagt en! Och det var bilden på ungarnas nya kläder som dom fick av sin moster!

Fina, eller hur?! Älskar den koftan som Tindra har! Skulle faktiskt vilja ha något liknande själv tror jag.. Men nu kommer bilderna från 100-års kalaset på lördagen! Syftet med resan!

Detta var min outfit på festen. Älskar skorna! Lånade dom av min syster Jennifer!

Min stiliga far!

Detta var tallriksunderlägg som gästerna sedan fick ta med sig hem. Riktigt fint faktiskt. Den översta fick jag! På det undre kortet så fyller farfar 90 år, om ni var nyfikna..

Hundraåringen själv!

Min faster Vanja.

Välkommstdrinken! Den smakade riktigt gott!

Mina storasyskons mamma, Ulla!

Värden tillika hotellägaren Hilding!

Min storasyster Jessica!

Denna damen sjöng amazing grace fast på svenska. Det är farfars granne.

Storasyster Anna-Carin!

Anna-Carins dotter, min systerdotter, Emmelie!

Gruppfoto. Från vänster: Min kusin Jörgen, jag, Anna-Carin, Jessica och min andra kusin Katarina.
I mitten får självklart farfar plats!

Mina kusiner med deras barn tillsammans med farfar.

Och det var allt från lördagen! En riktigt trevlig dag måste jag säga! Och god mat! Förrätten var en skiva grovt bröd med (vad jag gissar var) skagenröra (innehåller räkor och gojs, men det är röran utan svamp) och jag åt faktiskt en del av den. Några räkor slank ner, men efter några tuggor blev det för mycket! Jag gillar ju inte räkor egentligen, men det smakade hyfsat i några tuggor i alla fall. Varmrätten var fläskfilé (eller fläsknoisette) med rödvinssås och bearnaissås och det serverades med en supergod potatisgratäng och sallad. Efterrätten bestod av jordgubbar med äkta vaniljglass och grädde. Det var riktigt gott! Men självklart var det tårta och kaffe efter all denna mat med! Trodde jag skulle spricka! Och magen svällde upp som en ballong också, för det var knappast några laktosfria varianter, haha!

Men så kommer vi ju till söndagen och den sista dagen i norrland. Förmiddagen spenderades hos Nathalie (min moster) som bor typ 2 minuters gångväg från mamma. Där hade ungarna skoj! Och Tindra fick testa på att köra fyrhjuling! Det var skoj det! Hann knappt ta någon bild på det, men lyckades filma en kort kort snutt. Tindra var dock lite frisk på gasen när jag filmade så ni kan ju ignorera mitt och Nathalies gapande i bakgrunden, hahaha! Försökte få Tindra att lära sig att hålla efter lite. Men efter att fyrhjulingen stannade så var hon så nöjd så! Man blir ju lite sugen på att skaffa en sån liten sak.. Men nu tar vi bilderna först!

Nathalies dotter Lova!

Molly ville nog köra hon med, haha!

Mammas vovve Nomi!

Och bara för att ”klarlägga” en grej så körde Tindra en sväng innan denna filmen med, men då gick jag bredvid henne och hade lite svårt för att fota. Men här kommer den lilla filmsnutten då. Stäng av ljudet!

YouTube Preview Image

Sen kommer här två bilder på två flygplansspanare på Kallax! Sen hanns det inte med fler bilder för Molly var på jävulshumör, som hon fortsatte vara på hela resan hem..

Men vet ni vad jag ska göra nu? Nu ska jag inta sängläge! Upp tidigt imorn med. Så god natt och sov så gott mina vänner och ovänner!

One thought on “Bilder från Piteå!

  1. Härligt att kunna fira en 100 åring =)
    han såg ju rätt pigg ut också!
    Det är verkligen åldersskilnad på dig och dina systrar va?
    Hoppas du hade det bra här hemma i Pite iaf! 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.