Lite uppdatering om vildingen! (Molly)

Vad kan man säga om denna lilla donna? Hon är i en jobbig period för tillfället. Trotsigare än jag vet inte vad, har nog vax i öronen, slåss, skriker och nyps när hon inte får som hon vill, bråkar med syrran (som gärna jävlas extra mycket när Molly blir arg), vägrar sova trots att hon är trött och är en riktig klätterapa! Hon klättrar på ALLT! Hon klarar till och med av en riktig stege! Men favoriten är köksbordet och tv-bänken. På tv-bänken står hon på dvd´n och sen trycker hon på knappen så tv´n stängs av. Hon tjuvar tv-kontrollerna och gömmer dom i lådor, sliter gärna ut sina kläder från byrån och springer alltid runt med skor i händerna eller på fötterna, vilket oftast betyder att hon vill ut.

Hennes favoritord är ”blä!” och det använder hon ofta! Annars har hon faktiskt börjat lära sig endel ord nu. Men VILKEN skillnad det är på henne och Tindra! Tindra började säga sina första tvåordsmeningar vid denna tiden men Molly kan bara enstaka ord än så länge. Dock är hon väldigt duktig på att visa vad hon vill istället. Men där tror jag verkligen på teorin att ungar som är lite tidigare i grovmotoriken som att sitta tidigt och gå tidigt blir senare i talet och tvärt om. Molly gick vid 11 månader men pratar senare, Tindra gick vid 13 månader och pratade tidigare.

Ord Molly kan säga:
Mamma/Pappa
Tiida – Tindra
Där
Titta
Thea
Tojja – Troja
Mati – mat
Näsa
Nej
Ja/aa
kaka
Blä
kakka – Flaska
Jajja (typ ajabaja, vi brukar säga jajja)
Gocka – docka

Tror faktiskt att det var alla.. Jaja, jag är inte orolig, talet kommer när det kommer! Och det är nog rätt normalt att en 1,5 åring inte kan säga så mycket mer än så! Hon pratar mycket med kroppsspråket och pekar om det är nått hon vill ha eller göra.

Men trots alla trotsigheter och trots att hon är en riktig djävulunge så är hon ändå världens vackraste och underbaraste lilla Molly! Hon är våran egna lilla docka!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *