Så var det med det!

Jessica: Nä, det kan jag tänka mig! Sådär kan det låta hemma hos oss ganska ofta, haha!

Ringde till vårdcentralen förut. Tyckte att Tindras hosta började låta mer och mer rosslig så jag ville försäkra mig om att det inte var lunginflammation eftersom mamma hade en bakteriell sådan när hon var här. Fick en tid 15.15 och vi åkte. Han tyckte att lungorna lät bra och magen var mjuk och fin. Sen kollade han i vänstra örat. Där såg han att det var aningens med var bakom ena trummhinnan och sa det att det ser ut som en början till öroninflammation. Sen kollade han i högra örat (det örat hon sagt till och från att hon har ont i) och då sa han att här var det fullt med var bakom trummhinnan! Så det finns ingen tvekan om öroninflammation här inte, det blir antibiotika.

Sen gick vi till ett annat rum och vi började disskutera det att ungar alltid blir pigga och uppåt så fort dom kommer till akuten/vårdcentralen och ska träffa läkare. Hans son var likadan, sa han. Och jag sa det att man vill ju nästan vända och åka hem igen för att det känns som att dom inte alls är sjuka. Han instämde, men sedan sa han att det var tur att vi kom in, för han har ju den fördelen att han kan skriva ut medicin själv och det kan ju inte jag. Näe, det är ju sant. Och det var som sagt ingen tvekan om öroninflammation så det blev kåvepenin utskrivet!

Nu till problemet. Förra gången Tindra hade öroninflammation så fick hon också kåvepenin. Då förstod hon att hon var tvungen ta det för att bli frisk även om det smakade päckel! Men nu vägrar hon! Först kräktes hon upp det, så jag åkte och köpte fruktpuré. Fick i henne mer än hälften innan hon började spotta ut även det. Då tog jag sprutan och fyllde på med lite penicillin och tryckte ner det i munnen på henne. Men så vill jag inte heller göra, dessutom hamnade hälften utanför. Någon som har nått bra tips? Fruktpuré funkar inte! Så vad kan man mer göra? Hon måste ju få i sig detta 3ggr/dag.

2 thoughts on “Så var det med det!

  1. Ett tips är att frysa ner koncentrerad saft , sen suger man upp hälften halvfrysen saft å hälften medicin , skaka sprutan lite å sen ge det brukar ta bort den värsta smaken på medicinen . Sen kan man ge salta chips emellan oxå allt för att ta bort den hemska smaken , när dom e så små så kan man även muta ( gillar ju inte det egentligen) Men vi köpte hem Kinder ägg , tog våran son alla 3 ggr så fick han ett ägg med sista medicin omgången på kvällen 🙂 Det funkade tillsammans med den saft blandningen !

    Hoppas att du har lyckats få i henne lite iallafall !

    Sjukt att dom inte kan skriva ut i tablett form … … för det kanske hade gått sååå mycket bättre ju !

    Ha det så bra å ha ett trevligt kalas idag ! Kram på er !

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *