Ett inlägg om Molly

Lilla lilla Molly börjar bli stor. Hon ska på sitt första tandläkarbesök den 12 april, hon kryper aldrig längre utan försöker snarare springa (även om detta går mindre bra) och hon har börjat gilla sitt dagis lika mycket som syrran! Först var hon lite tveksam till att bli lämnad på dagis, därför valde vi att bara ha barnen på dagis 4 dagar i veckan. Men nu är hon likadan som Tindra och springer in redan innan hon fått av sig ytterkläderna! Men däremot blir hon överlycklig när vi kommer och hämtar henne och blir jättearg om vi sätter ner henne på golvet. Det blir inte Tindra, hon vill minsann vara kvar på dagis hon! En annan sak, om Molly och dagis, är att hon sover där UTAN NAPP! Det har hon gjort från hennes andra vecka där. Det började med att jag glömde ta med mig nappen och snutten och kom på det först efter klockan 13. Då orkade jag inte gå upp med dom eftersom det ändå bara var en timme kvar till hämtning. Tänkte att då får hon väl vila middag hemma istället. Men då jag kommer dit har hon precis vaknat! Det hade inte varit några större problem att få henne att sova, dom hade fått stryka henne lite på ryggen och sen var det bra, då somna hon! Så ”K” (fröken på dagis) sa det att vi kan ju försöka få henne att somna utan, då är hon ju van att inte ha napp på dagis när det är dags att sluta. Det var en oerhört bra idé tyckte jag. Så jag lät nappen och snutten ligga på hyllan ett tag, men hon behövde den inte och har inte haft den sen dess, på dagis alltså! Duktig tjej! Hade väl tänkt försöka låta bli den även hemma, men jag orkar inte. Hon använder den bara nattetid ändå.

Har nu varit på utvecklingssamtal på dagis och det gick bara bra! Molly är så snäll så, men blir vansinnig om hon inte får maten först, haha! Det är precis som hemma! Hon har inte tid att vänta. Hon har inte ens tid att vänta på att maten ska bli klar. Hon märker när vi går ut i köket och ska börja och då sätter tjutet igång. Gnäll, skrik och kläng, så ser det ut när jag lagar mat. Och ni tror väl inte att jag hinner ta en tugga av min varma mat innan hon gnäller för att hon vill ha mer? Inte det! Så jag äter oftast kall mat. I alla fall när jag inte vill ha all mat över hela henne. Men det är oerhört skönt med en unge som faktiskt ÄTER och tycker om maten! Det är stooor skillnad om man jämför med Tindra.

Vad kan man mer skriva om vårat lilla troll? Hon är en fantastisk liten minimänniska med ett ruggigt humör men är ändå för det mesta världens största gladskit! Nästa vecka blir det lite uppdatering om hennes vikt och längd, för då är det dags för bvc!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *