En resa till Polen?

Jag och min man har ju aldrig varit på någon bröllopsresa, och vi har varit gifta i 2½ år. Vi har liksom aldrig haft tid och inte heller bestämt vart vi skulle vilja åka. Nu har vi pratat om 2 ställen som vi båda vill åka till. Det är ingen romantisk weekend i Paris, eller någon resa till ett varmare land. Det känns inte så lockande för oss. Nä, nu ljög jag, självklart är det lockande! Men detta ligger högre upp på listan. Vi skulle vilja åka till Polen! Och vad ska vi göra där då? Undrar ni säkert. Vi vill åka och kolla på Auschwitz och staden Krakow. Auschwitz är nog väldigt intressant att både se och få information om. Kan även tänka mig att det är lite läskigt att vara där, jag menar, hur många dog där egentligen? Både barn och helt oskyldiga människor! Så dit skulle vi vilja åka.

Sen har vi även ett ställe till som verkar intressant. Vi skulle vilja åka till Ukraina och Tjernobyl. Få en guidad tur och titta på reaktorn som orsakade så mycket förödelse. Det är fortfarande radioaktivt på sina ställen, men det är inte farligt att vistas där under en kortare tid. Även kolla på spökstaden Pripjat. Den staden byggdes för arbetarna på kärnkraftverket. När staden utrymdes så fick dom information om att bara ta med det nödvändigaste i en liten väska, för att dom snart skulle få komma tillbaka. Nu står staden som den lämnades, dock helt förfallen såklart. Så där kan ni föreställa er en riktig spökstad! Är nog också väldigt intressant!

Detta låter nog inte som en fin bröllopsresa, men det är något som vi båda skulle vilja uppleva så varför inte? Vi hoppas på att kunna åka i vår/sommar, så vi får väl se. Det är endel grejer att kolla upp innan vi kan åka men det hade i alla fall varit grymt spännande!

3 thoughts on “En resa till Polen?

  1. Åk till Polen och Krakow.Ni kommer inte att ångra er.Jag har varit där och självklart besökte vi Auschwitz.Det är den mest lärorika resan jag varit på.Och Krakow,vilken otroligt vacker stad!Och så mycket historia.Plus att det är billigit!
    Så jag säger åk dit!:)

  2. Det låter nästan som om det var jag och maken som planerade en resa 😀
    Vi har också dessa resmål högt upp på listan. Vi skulle nog välja ukraina bara för att det är mer spännande att se den naturen som blivit kring spökstaden.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *