God kväll på er!

Har verkligen haft fullt upp dessa dagarna (och kommer säkerligen fortsätta ha fullt upp ett par dagar till!) så jag har inte haft tid att sitta vid en dator. Nu tror jag att vi har alla julklappar klara och väderkartan har vänt till våran fördel! Verkar inte bli snöstorm på julafton som vi befarat hela helgen och veckan. Nu ska det inte komma någon snö alls, vilket jag kan tycka är rätt skönt.. Visst skulle det vara mysigt om det snöade på julafton men när vi ska köra bil såpass långt som det ändå är till brastad så kan det vara skönt att slippa snöstorm. Det är väl inte jättelångt men 5 mil enkel väg är ändå inte roligt att köra i snöstorm. Nåja, nu ska det ju inte bli det så då behöver vi inte tjata om detta!

Ska dock bli väldigt intressant att se om Tindra kommer våga ge tomten sin napp. Det är ju det som är planerat i alla fall.. Snutten kommer hon dock få behålla (om hon vill) men nappen ryker! Önska oss lycka till! Men jag tror dock att det är bra att ta nappen ”direkt” istället för att trappa ner. För jag tänker som såhär, det är som att be en alkoholist att trappa ner sitt drickande eller en rökare att trappa ner på ciggen innan dom ska sluta helt = det skulle inte funka i längden! Men det är ju min åsikt. Däremot kommer vi ”trappa ner” på Mollys användande av napp. Hon kommer bara få ha den på natten. Hon har den visserligen aldrig hemma på dagarna om hon inte lyckats roffa åt sig Tindras napp, så det blir inga bekymmer tror jag. För jag vill inte att Tindra ska ”lockas” tillbaka i frestelsen om ni förstår mitt tänk? Hur som haver, 2 dagar kvar tills dagen D och Tindra är faktiskt förberedd..

Kanske lite dumt att jämföra nappar med alkohol och nikotin men jag ser nappen som ett beroende, vilket även nikotin och alkohol kan vara. Nogtjatat om detta då. Det har hänt en hel del dessa dagar. Ta igår tillexempel, då upptäckte jag att Mollys 4:e tand tittat upp och idag gjorde hon ett sånt framsteg att hon ställde sig upp på golvet utan att hålla i sig i något! Bara rakt upp från golvet! Det är stort! Haha! Dröjer nog inte många veckor innan hon tar sina första stapplande steg (som är fler än 2 alltså, för annars hade hon redan kunnat gå för hon tar fortfarande 2 steg utan att hålla i sig..men ni fattar!). Ungarna är dock fortfarande förkylda båda två. Men jag tror ingen av dom har feber. Tindra VET jag att hon inte har men Molly kändes lite varm innan sängdags. Hostar gör dom bägge två men jag har testat en ny (för mig) hostmedicin från apoteket – bisolvon. Den fungerade faktiskt klockrent måste jag säga! Slemmet löses liksom upp och dom hostar knappt nånting! I övrigt har vi mest bara försökt få dagarnas tider att gå ihop. Shoppat de sista julklapparna och myst som familj. Självklart har vi myst massor med våran nya familjemedlem också och det börjar redan kännas som att hon bott med oss LÄNGE!

Nää, för att detta inte ska bli så tråkigt så slänger jag in en bild innan jag fortsätter skriva..

Ni kommer ihåg att jag skrev att jag köpt en ny ljusslinga till fönstret? Såhär mysigt, rött, lyser den på kvällarna. Urmysigt!

Såhär hittar jag mina tomtar som jag har i fönstret JÄMT! Tindra tycker synd om dom att dom inte får titta ut, så hon går och vänder på dom, hehe. Gullunge!

Molly smakade på en gummileksak med sånnadär ”piggar” eller var jag ska kalla det. Dom kittlade nog lite i munnen av hennes min att dömma..

Jaha? Men ikväll då? Jesper åkte ut till torp och hjälpte sin bror köpa lite julklappar till ungarna. Under tiden så mös jag och Tindra med att tjuvklä julgranen! Fasst efter att ljusslingan på granen var ditsatt så tröttnade jag på att hon var och slet ner alla julgranskulor som hon först hängde upp och sprang iväg med dom, så hon fick lägga sig (klockan var ändå läggdags!). Så jag gjorde resten själv. Såhär blev resultatet:

Det är dock svårt att beskriva hur starkt slingan lyser! Det är egentligen en slinga för utomhusbruk men den passar ju inne med. Jag tycker att vanliga julgransljus är så fula så jag vägrar ha en, haha! Men jag är faktiskt nöjd över våran julgran TROTS att vi faktiskt KÖPT den iår, haha! Var dock nära på att gå helt och hållet emot mina egna (och Jespers) principer och köpa en jävla plastgran! För alla granar var typ slut överallt! Men då hittade vi denna på OKQ8 på strömstadvägen så vi slog till! Och om ni tycker att granen ser ”snöig” eller lite vit ut så beror det på att den faktiskt är det! Vi sprejade den med konstsnö för att den skulle få lite extra vintrig look. Tycker att det blev rätt coolt.

Men nu tänker jag säga god natt och detta gör jag med en till bild på granen och hunden fast med blixt. Natti natt och sov så gott!

2 thoughts on “God kväll på er!

  1. Hej gumman!
    Oj va kul att få läsa lite mer om er. Har varit lite korta inlägg men jag förstår ju att ni har mycket att göra. Och jag satte ju in i förgår kväll och har du ju fått i dag. Ja ja i allafall så kommer det nog en sak till er i dag och det står nog bara ditt namn som motagare och sedan står det bara god-jul önskar mamma i den, men den är självklart till hela familjen tänkte bara så du vet. Jag önskar så att man hade mer pengar, jag var på stan med Jennifer i går och jag hade kunnat köpa hur mycket som helst, både till flicorna,dej och jesper. Vilken tröja jag såg på dressman till han. Dom har mycket för killar där. Nä nu blir detta en hel roman men det var ju skönt att det inte ska snöa hos er på julafton då ni ska iväg, så att man kanske inte behöver oroa sig lika mycket när ni ska i väg. Nä nu får det vara bra denna gång hoppas bara att du har mer jul stämmning än jag för här suger allt, Ringer i morgon många kramar på er alla och jag älskar er! // mamma

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *