Sovmorgon och olycka (långt inlägg!)

Nu ska jag skriva långt..LÅÅÅNGT! Om allt möjligt..

Kan börja med att säga att jag fick sovmorgon idag. Ända fram till kvart över 7. Är inte detta sovmorgon? Jo för mig är det en sovmorgon med hela 2 timmar minst! Jag har inte behövt kliva upp och ge Molly mat vid 5-tiden som annars hör till vanligheten. Hon vaknade runt den tiden men hon somnade om DIREKT när jag gav henne nappen. Inte illa! Sen vaknade Tindra vid halv 6 så jag pallrade mig upp lade ner henne och hon somnade om. Sen sov vi vidare. Kvart över 7 så ville Molly ha mat så vi låg kvar i sängen och hon åt. Tindra sov…. Klockan kvart i nio väckte jag henne(!!) så att hon skulle få gå till sitt äskade dagis som hon har tjatat om hela helgen, hehe.

När vi kom till dagis var allt i vanlig ordning. Tog av skor, jacka, mössa och skulle lägga i nallen som visar att Tindra är här idag. När hon ska vända och hämta sin nalle så halkar hon och slår i bakhuvudet i golvet. Tjong! sa det och tårarna sprutade. Första gången nånsin som hon gråter när hon ska gå in och leka. Dock var det ju inte för att hon inte ville vara där utan för att hon ramlat och slagit sig. Men jag stannade tills hon slutade gråta i alla fall. Min lilla plutt. Men en bula i bakhuvudet och en snäll fröken som bar in henne så gick det nog över ganska snabbt.

Molly har kommit på att det är superkul att gunga i babysittern. Trodde i mitt stilla sinne att hon kanske inte är lika gungtokig som sin storasyster men ack så jag bedrog mig. Så nu sitter hon och sparkar med benen och gungar som en galning samtidigt som hon sitter och tjötar/sjunger och skrattar. Får väl se om denna babysittern blir lika ramsne den som Tindras blev, hehe. Nu ligger hon dock och snarkar här bredvid mig i soffan.. Brås på pappa? Japp!

Tindra har hittat ännu en ny favoritmening. Kors i taket! Kanske jag har berättat? Men nu springer hon i alla fall runt och säger kors i taket! Har det på film och får väl lägga upp det snart. Har inte orkat bara. Men hon tjattrar då på för fullt den ungen. Det går alltså inte få tyst på henne, haha! Och nu är det både två och treordsmeningar som kommer ur munnen. Hon kan även säga hur många år hon fyller nästa gång och visar det på sina händer. Ni som kan lite om teckenspråk så visar Tindra 2 som man på teckenspråk visar 7. Men det är ju i alla fall 2 fingrar hon håller upp så för oss är det ju rätt. Tänk att hon om 1 månad fyller hela 2 år! Det är sjukt vad tiden går snabbt! Känns som att det var igår vi bodde på klippgatan och kom hem med det lilla knytet.

Föresten! Vet ni vad vi ska göra ikväll? Vi ska gå till dagis. Dom ska ha grillkväll så jag tänkte faktiskt att vi skulle gå dit så Tindra kan få leka lite mer, hehe. Gott hon kommer somna ikväll. Får väl bara göra iordning en termos eller helt enkelt se till så att Molly äter innan vi går så får vi väl gå hem innan hon ska ha mat nästa gång. Dagis är ju liksom inte fem minuter bort utan snarare en minut. Det blir nog bra. Vet dock inte om jag orkar trängas vid grillen men jag kan ju i alla fall ta med nån kaka eller så. Så jag hoppas verkligen att det inte regnar ikväll. Skulle vara skönt att få komma ut lite!

För övrigt är det nog inte mycket som händer idag inte. Ska väl handla lite mat om inte Jesper orkar åka själv. För jag har grymt ont i min rygg idag och känner bara för att ligga ner. Sen hade vi behövt städa med så vi får väl se hur mycket vila det blir idag. Men nu ska jag sluta skriva. Detta blev nog långt ändå. Och om något L saknas någonstans är det för att L-knappen är lite knepig på denna datorn.. Ha en fortsatt trevlig dag! Kram på er!

One thought on “Sovmorgon och olycka (långt inlägg!)

  1. Ja du det var ett längre innlägg än vanligt, men det är roligt att få höra hur ni har det. Gammelmormor var ju här i går så jag visade din blogg och hon vart helt tagen av dina kort och hur söta flickorna är, men dom e ju som 2 dockor, ja i dag är det fortfarande varmt men inte lika soligt så nu i eftermiddag ska jag åka och köpa lite fröer och så, det blir dill och oregano som vi torkar sedan får vi se vad som finns. Jag har ju inte heller gröna fingrar tyvär men men det är kul i allafall. Ha det bra och kram på er!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *