Novalie 9 månader

Någon dag för tidigt (hon blir 9 månader den 15/3). Lika länge ute som inne. Fast hon föddes ju nästan två veckor för tidigt, så det stämmer ju inte riktigt dock. Hur som helst så har hon hunnit bli nio månader nu! Känns helt galet om jag ska vara ärlig! Tiden springer fram och nu är det snart sommar med stundande 1-års kalas och även 7-års kalas. Känner på mig att det kommer bli en helt fantastisk sommar! Men nu var det inte sommaren jag skulle skriva om utan Novalie. Känns som att hon lär sig nya saker varje dag nu! Hon sitter helt stadigt (sen ca. 3 månader tillbaka), kan klappa händerna och hon börjar uppfatta vad vi säger till henne. Frågar vi vart lampan är så tittar hon på lampan i taket och när jag frågar vart pappa/Tindra/Molly är så brukar hon även titta på dom. Hon lyssnar oftast till namnet ”Flisan”, som vi av någon anledning inte kan sluta kalla henne, haha! Men hon lyssnar även till Novalie, så det är väl bra kanske.. Hon tar sig dit hon vill genom att åla/dra sig fram på magen men har börjar ställa sig på knä och gunga fram och tillbaka. Oftast då på armbågarna och inte på händer. Hon är helt galen i kablar! Livsfarligt! Så det gäller att försöka att inte ha några såna framme. Man får för Guds skull inte glömma laddaren i väggen, för då hittar hon den direkt! Något hon absolut INTE lyssnar på är ”nej”! Då tittar hon bara på en, skrattar och fortsätter mot sitt mål. 

Något som hon älskar är mat. I alla dess former! Så länge hon får äta själv det vill säga. Det enda jag får/kan mata henne med är fruktpure och flaskan. Snart är jag dock övermannad även på den. Men flaskan har hon tagit ett steg tillbaka på. Hon kanske gillar att jag håller i den och myser en stund eller så är hon bara lat. Varför slita ut sig i onödan liksom? För hon började att hålla i den ett tag, men nu bryr hon sig inte ens om att försöka. Det gör dock ingenting, för jag tycker också att det är rätt mysigt! 

Hon avskyr att byta blöja och ta på sig kläder. Kanske av den anledningen att hon även hatar att ligga på rygg.. Magen är bäst! Och appropå magen så håller den sig detsamma. Trög och hård om vi inte ger laktulos. Har försökt flertalet gånger att sänka dosen i hopp om att kunna sluta med de men nej, då blir hon stenhård direkt och skiter inte på en vecka, eller längre, om vi inte höjer dosen igen. Detta trots både kokosolja, päron/katrinplommonpure och eventuellt en klick messmör. Men vi får väl se. Medicinen funkar ju så då är alla nöjda och glada. Framförallt hon! 

Vilket skitsnack det blev här då! Var ju inte riktigt meningen. Men jag har en tendens att dra iväg när jag väl börjar skriva.. 

Någon vikt och längd kan jag dock inte skriva upp då det verkar som att vi blivit bortglömda av Bvc för andra gången. Får nog ringa och jaga dom igen. Blir lite less faktiskt! Nu avrundar jag här med lite bilder på godingen!Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *