Lilla skrutt!

Sent igår kväll kom Tindra upp och grät. Hon hade så ont i magen och huvudet och hon var stekhet! Jesper gav henne Ipren. Ca. 1,5 timme senare tog jag tempen på henne och den låg fortfarande på 40 grader. Jag blev ju lite orolig så jag ringde 1177 och dom tyckte att vi skulle åka in på stört.

Vi åkte in till närakuten här i Uddevalla och fick komma in snabbt. Dom tog tempen igen och på 10-15 minuter hade den gått ner till 38. Men dom tog en snabbsänka. När läkaren kommer in så lyssnar han på hennes lungor och tittar i öron och hals. Han säger att hon är lite röd i halsen och att öronen ser bra ut. Han säger att det är falsk krupp hon har (!) och säger att hon ska få lite betapred för att sänka svullnaden i halsen så att hon får lättare att andas. Jag blir som ett frågetecken! Vem har sagt att hon har svårt att andas? Hon har inget symptom alls på krupp! Men såklart kommer sköterskan in med medicinen och Tindra tar den. Läkaren sa att vi kunde åka hem men sköterskan ville dubbelkolla ändå.

När hon kommer tillbaka säger hon att doktorn ska komma in och prata med oss igen så vi väntar. Han kommer in och ser lite förvånad ut. Säger att han vill klämma lite på hennes mage, vilket han gjorde. Men Tindra reagerar inte nämnvärt. Mer som att hon tyckte att han klämde för hårt. Och då sa han att det nog var ett virus och att det kan man få lite ont i magen av. Kan även vara så att man får diarré och kräkningar av det. Och då FRÅGADE han mig (för första gången) om hon hostat mycket, nej, har hon haft svårt med andningen som att hon tjippar efter andan, nej.. Ok.. Vafan?! Sen åkte vi hem.

När jag precis lagt mig i sängen ringer läkaren upp mig och säger att medicinen hon fick mot falsk krupp kan hon få ännu mer ont i magen av. Ja men tack så mycket för den då! Och att om hon får mera ont så att hon knappt kan röra sig så ska vi komma in så dom kan få titta på henne igen. Ja, jag känner mig verkligen trygg med att komma tillbaka till akuten i Uddevalla! Nä nästa gång kommer jag BE om att få åka till NÄL istället!

20130417-083717.jpg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.