Kaloriräkning?

Jag räknade lite snabbt och lätt ut, med hjälp av appen ”kaloriräknaren”, att jag ätit ungefär 2500 kalorier idag. Enligt den appen ska jag äta 1700 kalorier per dag för att gå ner i vikt. Känns som att det enbart skulle bli ett big fail för mig om jag ska äta så lite. Men egentligen borde jag skaffa mig en våg och väga maten. Men känns lite för överambitiöst faktiskt. Känner inte att jag är så tjock att det skulle behövas. Grejen är ju den att man helst ska göra sig av med fler kalorier än man tar in – vilket jag garanterar er att jag inte gjort idag! Haha! Nä, övertänkande i min hjärna just nu så jag kan inte ens vara seriös! Jag ska lyckas gå ner mina sista kilon och sen försöka hålla den vikten också och inte gå upp dom igen. Önska mig lycka till för det! Kanske skulle testat någon detox och rensat kroppen? Hmm.. Tåls att funderas på!

2 thoughts on “Kaloriräkning?

 1. Ja gu räkna kalorier…. Haha.. Då är jag illa ute!
  Ja tänk, kunna gå ner och sen klara av att stanna på samma vikt. Hade ju varit hur bra som helst!
  Lycka till iaf! Hoppas det går bra 🙂

 2. Fast det är just i slutet av viktnedgången man måste vara mer noga!! Om man är jätteöverviktig kan man tappa flera kilo bara av att sluta med chips, men när det bara är lite kvar att gå ner krävs det att man är lite mer strikt. Jag väger nästan allt jag äter för att ha koll, för man uppskattar ofta fel.

  Om du väljer rätt mat så är 1700kcal inte så lite faktiskt, men det gäller ju att äta sånt man kan äta mycket av så att man håller sig mätt. Jag äter ganska mycket inom mina 1700 kalorier per dag faktiskt! =) Tänk tex om man tar 100 g bearnaisesås till middagen, då får man i sig mer kalorier av bara den än vad hela middagen borde innehålla och självklart blir man ju inte så mätt av bara det! =)

  Vill man inte hålla igen på kalorierna är ju LCHF ett alternativ, men då är det väldigt strikt på kolhydraterna istället. För mig har det funkat bäst nu när jag tränar mycket att äta (begränsat med) långsamma kolhydrater, mycket protein och bra fetter. Jag har egentligen passerat mitt viktmål, så nu fokuserar jag mest på att göra om det sista fläsket till muskler! =)

  Hoppas du inte tycker att jag är en besserwisser nu, jag vill bara ge dig tips i all välmening, eftersom jag vet att du gärna vill gå ner dina sista kilon.
  Och just det; en detox/fasta skulle jag inte rekommendera! I de allra flesta fall tappar man bara muskler och det är svårt att börja äta igen utan att gå upp. Hellre detoxa med att plocka bort allt socker och nästan alla kolhydrater en period för att sen fasa in lite långsamma kolhydrater igen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.