Tindras utvecklingssamtal!

Först tänkte jag svara på en kommentar. Bella: Jag är nog fel person att fråga. Tindra har alltid sovit i egen säng, ända från födseln. Hon började sova i eget rum när hon var ca 1 år och det har gått över förväntan. Till en början sov hon i spjälsängen men nu har hon fått en vanlig säng. Det var lite knackigt i början med den vanliga sängen. Vi fick sitta inne hos henne tills hon somnade. Jag satte igång lite avslappningsmusik och sånt. Sen blev hon sjuk och vägrade somna någon annan stans än spjälsängen. Så vi ställde in den igen. När vi sedan gjorde ett nytt försök så var det inga problem. Hon somnade själv och sen dess har det gått smärtfritt. Nästintill. Andra tips och råd? Jaa, jag vet inte riktigt. Tindra får vara med mycket vad gäller Molly. Hon får hålla i henne, hjälpa till vid blöjbyten och hon ligger gärna bredvid Molly när hon ligger på golvet under babygymmet. Hon pussas och kramas och ibland får man be henne att vara försiktig. Men jag tror att vi kanske har haft det lätt på syskonfronten då Tindra verkligen avgudar sin lillasyster. Än så länge i alla fall.. Ett tag så vaknade hon klockan 5 på morgonen och ville kliva upp, men det har gett med sig nu. Om hon störs av Molly? Ibland. Som imorse. Molly låg och tjattrade högt i sin säng klockan 6 och då vaknade Tindra med. Men klockan 6 är väl inte hela världen egentligen. Nåja, jag vet inte riktigt vad mer jag kan säga. Lycka till med allt! Det blir en STOR omställning att ha två barn och ibland önskar man verkligen att man kunde dela på sig. Samtidigt tror jag inte att man kan föreställa sig det fören man får uppleva det.

Nu åter till vad jag ”kom hit för”. Tindras utvecklingssamtal. Allt gick bra och jag har ju nu fått reda på varför Tindra kan så mycket om färger. Dom tränar mycket på färger på dagis. Färger och former och det tycker jag är toppenbra! Även mycket prepositioner som t.ex. I lådan och PÅ stolen. Sen frågade hon lite hur jag tyckte att det gick hemma med 2 barn nu. Ja, sa jag, det går allt bra. ”Det märks!” sa hon. Jag blev lite paff och undrade vad hon menade. Hon förklarade att det märks på Tindra att vi även ger henne mycket uppmärksamhet för hon är alltid sprudlande glad när hon kommer! Och hon är ju för det mesta glad, sa hon, visst händer det att hon blir arg eller ledsen men det går så snabbt över. Och det är roligt att höra att hon är likadan på dagis som hemma! Vi pratade även om matvanor. Hemma äter hon ju knappt nånting alls och får hon välja så äter hon välling till frukost, lunch, middag och kvällsmat. När hon äter middag så äter hon några få tuggor sen är det bra, då leker hon med maten istället. Men på dagis äter hon tydligen superbra och det kändes skönt att höra. Vad sa vi mer? Ja vi pratade lite om potträning. Jag sa att vi skulle börja försöka mer och mer nu när värmen börjar komma så att hon kan springa naken så vi slipper klädbyten. Och det tyckte hon var bra och vi skulle säga till om vi ville att dom skulle börja även på dagis. Men där har hon ju kläder på sig så jag tycker i alla fall att vi får öva lite mer hemma först. Så att hon kanske lyckas göra nått av behoven i pottan innan. Målet är väl i alla fall att hon kan vara blöjfri efter sommaren. Sedan lade vi upp ett nytt mål. Tindra, som ni vet, älskar ju att pussla. Hon kan sina djurpussel helt klockrent och utan problem! Så målet är nu att försöka avancera dom med lite svårare pussel och se hur hon klarar det. Så det ska bli spännande.

Tänkte även att jag skulle skriva en liten önskelista på vad vi önskar till Tindra i present. För det är så många som läser min blogg från både min och Jespers släkt så jag tänkte att jag lika gärna kunde lägga upp lite förslag här om ni vill? Eller ja, jag gör det nu i alla fall! Sen kan ju ni alltid höra av er och se om det är nått ni vill köpa så att vi slipper köpa dubbelt av allt. Sen kommer jag stryka saker från listan eftersom. Kom nu ihåg att detta bara är förslag och absolut inget krav att vi BARA vill ha det! Men här kommer mitt försök till listan.

x Trehjuling (Eventuellt ska hennes gudmor köpa detta till henne)
x Pussel i lite mer avancerade former
x Kläder i storlek 86/92
x Prinsess-set (med klackiskor och sånt ni vet?)
x Leksaker som är från 2 år
x barnstaffli med papper och färger
x Sagobok
x En tramptraktor (hon är alltid på grannens..)
x En leksaksspis med kastruller och sånt
x Filmer som t.ex madicken och vi på saltkråkan

Det var det jag kom på just nu. Jag fyller på om jag kommer på nått mer och stryker om det är nån som vill köpa just den grejen. Ja ni fattar.

Nää, detta var nog allt för denna gången. Nu ska jag försöka bota min huvudvärk….. Ha en trevlig dag!

2 thoughts on “Tindras utvecklingssamtal!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *